Cene odeće i elektronske opreme u Srbiji iznad proseka EU

Bez autora
Jun 24 2012

U Srbiji su cene obuće, odeće i elektronskih uređaja blago iznad proseka EU i više nego u većini zemalja regiona i mnogih bogatijih zemalja kao što su Francuska, Velika Britanija i Italija. Ukupan indeks cena u Srbiji za 12 kategorija robe iznosi 57 odsto proseka u EU, što je pet procentnih poena više nego 2010.Velike su razlike u zavisnosti od kategorije, pa je Srbija po cenama struja, gasa i goriva najjeftinija.

Cene odeće i elektronske opreme u Srbiji iznad proseka EUU Srbiji su cene obuće, odeće i elektronskih uređaja blago iznad proseka EU i više nego u većini zemalja regiona i mnogih bogatijih zemalja kao što su Francuska, Velika Britanija i Italija, objavio je evropski statistički zavod Eurostat.

Ukupan indeks cena u Srbiji za 12 kategorija robe iznosi 57 odsto proseka u EU, što je pet procentnih poena više nego 2010, preneo je portal EurAktiv Srbija, uz napomenu da su velike razlike u zavisnosti od kategorije, pa je Srbija po cenama struja, gasa i goriva najjeftinija.

Kada je reč o odeći i obući, Srbija je iznad proseka EU jer su cene prešle prosek za jedan i tri procentna poena, za razliku od 2010, kada su bile nešto ispod evropskog proseka sa indeksom cena od 98 odnosno 96 odsto proseka EU.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik